activiteiten-testslide

ACTIVITEITEN

Op de Veluwe zijn ontzettend veel dingen te zien en te doen.
Hieronder tonen we een klein aantal activiteiten die wellicht interessant voor u kunnen zijn
en die u kunt combineren met een bezoek aan De Vergulde Leeuw!

MAAK EENS EEN LEUKE SOLEXTOCHT

In samenwerking met Solex Verhuur Otterlo bieden wij u deze mogelijkheid. Met een groep vanaf 10 personen rijdt u altijd onder begeleiding van een ervaren gids langs de mooiste plekken op de Veluwe. Na afloop kunt u in ons restaurant genieten van een heerlijke plateservice.

Een solextour is heel geschikt als familie- of bedrijfsuitje. Heerlijk pruttelen over de Veluwe. Ontspannend en het vereist weinig inspanning. Vooraf krijgt u uiteraard uitleg over het rijden op een Solex. Informeert u gerust bij ons naar de mogelijkheden.

Solextour met Plateservice € 54,50

Koffie met Oma’s Appeltaart

Solextour van 2 uur onder begeleiding

Plateservice Menu

* Voor deze activiteit is een geldig rijbewijs of bromfietscertificaat vereist.

VERBLIJF IN EEN BED EN BREAKFAST

De Vergulde Leeuw is geen pension of hotel, maar voor overnachtingen kunnen wij u Bed & Breakfast Harskamp aanbevelen. Gastheer van B&B Harskamp is Albert Oldenkamp. Het pension is ruim, licht en makkelijk te bereiken. De supermarkt en andere winkels zijn op loopafstand. De Vergulde Leeuw en B&B Harskamp liggen ook op slechts vijf minuten lopen van elkaar. Dus u kunt uw lunch of diner dan weer bij ons gebruiken.

B&B Harskamp is in principe het hele jaar geopend voor gasten die een weekend, een paar dagen of weekje heerlijk willen ontspannen in een Veluwse omgeving.

MAAK GEBRUIK VAN FIETSVERHUUR

Wilt u eens een lekkere fietstocht maken, maar u heeft geen fiets bij u? Onze overbuurman Hol Tweewielers Harskamp verhuurt alle soorten en maten. Van elektrische fietsen tot tandems en van mountainbikes tot kinderfietsen; voor ieder wat wils.

Voor, tijdens of na de fietstocht bent u bij ons natuurlijk van harte welkom voor een hapje en/of drankje!

Op zoek naar een leuke route om te fietsen? Wij hebben een leuke route voor u rond het middelpunt van Nederland!

Klik hier om de route te bekijken >

WANDEL OVER DE KLOMPENPADEN

Wandelen over het klompenpad betekent wandelen over boerenland en zandwegen, door lanen en langs historische gebouwen in het mooie buitengebied van Harskamp. Het landelijk gebied heeft hier volop afwisseling te bieden. Klompen aan, rugzak op en gaan!

Rondwandeling: het Harscamperpad (13 km)

Startpunt: het Protestants Militair Tehuis, Otterloseweg 12 in Harskamp

Openbaar vervoer: bushalte Museum Schietkamp, bushalte Harscamp en bushalte Centrum, allen in Harskamp

Markering: rode markering in de vorm van een klomp. De route is in twee richtingen gemarkeerd, zodat u de route zowel links- als rechtsom kunt wandelen

Route combineren: u kunt het Harscamperpad combineren met het Eeskooterpad. Overstappunten en -routes zijn aangegeven op de kaart en in het veld

VERBLIJF OP EEN CAMPING

De Vergulde Leeuw in Harskamp ligt omringd door campings. Of u nu op zoek bent naar een kampeer-, seizoen-, of jaarplaats… de verschillende campings hebben alles in huis om u een geweldige vakantie te bezorgen! Voor meer informatie kunt u eens een kijkje nemen op de websites van o.a. de volgende campings in Harskamp:

 Camping de Midden Veluwe

 Camping de Harscamp

 Camping ’t Zandwater

 Camping de Harskamperdennen

Tijdens uw vakantie heerlijk uit eten of een biertje/wijntje drinken op het terras of aan de bar? Dan bent u natuurlijk van harte welkom bij De Vergulde Leeuw!

BEKIJK HET KRÖLLER-MÜLLER MUSEUM

In het Kröller-Müller Museum vind je de op één na grootste Van Goghverzameling ter wereld: bijna 90 schilderijen en ruim 180 tekeningen. In de Van Gogh Galerij zijn in wisselende opstelling circa 40 werken van Vincent van Gogh te zien. Daarnaast zie je er topstukken van moderne meesters als Claude Monet, Georges Seurat, Pablo Picasso en Piet Mondriaan.

Een van Europa’s grootste beeldentuinen
Het Kröller-Müller Museum beschikt over een van de grootste beeldentuinen van Europa en hier staan ruim 160 sculpturen van beeldbepalende kunstenaars, van Aristide Maillol tot Jean Dubuffet, van Marta Pan tot Pierre Huyghe.

BEZOEK PARK DE HOGE VELUWE

Het Nationale Park De Hoge Veluwe beslaat 5.500 hectare bos, heidevelden, grasvlakten en zandverstuivingen en is het leefgebied van onder andere herten, moeflons en wilde zwijnen. Wandelend of op een gratis ‘Witte Fiets’ kun je alle landschappen ontdekken.

Je kunt er meer te weten komen over natuur, landschap, wild, cultuur en de geschiedenis van De Hoge Veluwe. Ook is er een filmzaal op het park waarin natuurfilms te zien zijn en in het Museonder krijg je een verrassend beeld van alles wat er onder het aardoppervlak leeft en heeft geleefd!

Het hele jaar door zijn er allerlei activiteiten en evenementen in het park, zoals safari’s en wandelingen onder leiding van de boswachter, lezingen, de Dag van het Paard en streekmarkten met Veluwse specialiteiten. Ook voor kinderen is er van alles te doen!